Sunday, 11 February 2018

Mari memburu 3C dalam Shaklee








Pagi-pagi cerita pasal cemburu😅Cemburu itu ada 2.
Cemburu yang terus menjadi hasad dengki.
Atau..,
Cemburu yang menjadi pendorong & inspirasi.

Mama cemburu bila tengok rakan-rakan yang berjaya rebut 3C dalam Shaklee.
Dapat trip percuma
Dapat bonus kereta
Dapat bonus duit berkepuk-kepuk
Mama pun on the way nak dapat 3C itu!

Mama mahu terus jadi idola & role model untuk bisnes partner Mama.

Dan Mama mahu terus melihat #ShakleeEffect family & customer Mama.

Inilah yang bagi inspirasi untuk Mama terus bertahan & gigih kembangkan legasi.

Keep on track.
Stay Focus.

Love,
Mama Sikin
Founder of D’DiaMond

Saturday, 10 February 2018

Ciri-ciri usahawan Shaklee

I am Me..I am Me..I am Me!😁
Siapa tak tahu lagu ni?Tipu!
Hebat lagu ni..budak umur 2 tahun pun hafal..(anak Mama la tu hihihi😙)
Macam mana pulak dengan Terlajaakkkkk Lariiiiisssss?Kenal?😁




Nak jadi usahawan berjaya ni memang perlu ada ciri-ciri yang hyper- or over- ..bukan bermaksud mengada-ngada,tapi bila buat sesuatu tu bukan setakat mencapai target,tapi lebih lagi.
Dan yakin diri memang sangat penting.Nak buat,buat sendiri.Tak ambil kisah kata-kata orang kain asalkan tidak menyimpang dari norma-norma yang sepatutnya.




Mama?
Mama pun usahawan Shaklee.
Yang tak tahu malu 🤭
asyik promote Shaklee jer online & offline
Asyik tayang produk
Bergambar dengan produk
Wassap,broadcast,mesej orang pasal produk



Tapi...tak tahu malu pun kena berilmu!
Tak boleh la over confident tapi otak kosong.Apa Mama buat?
Gigih godek nota pasal produk Shaklee
Gigih cari info & baca jurnal kesihatan
Pergi kelas nutrisi Shaklee
Aktif dalam kelas coaching & tips bisnes
Korek ilmu dari upline
Paling penting..
Amalkan Shaklee, yakin dengan produk,rasai kesannya dan kongsi dengan yang lain.



Tak tahu malu.
Yakin.
Gigih.
Berilmu.
Better you better world!



Love,
Mama Sikin
Founder of D’DiaMond

Ingin menjadi ahli Shaklee dan memulakan bisnes Shaklee?


Baca lebih lanjut KEISTIMEWAAN DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI 


Group Bisnes Shaklee paling best!

pengedar shaklee kota samarahan



Hari Isnin!😉
Pastikan mood sentiasa positif supaya apa yang kita rancang dapat diselesaikan dengan mudah hari ini☺️

Awal-awal tahun dah cerita tentang azam masing-masing kan.
Dah nak penghujung Januari 2018 ni macam mana?Target dan azam selari ke?Kena keep on the track, kalau tak azam yang sama akan berulang lagi dari tahun ke tahun.

2018 ni memang Mama nak buat kelainan untuk bisnes Shaklee Mama.Tak nak berada di takuk lama.Kena paksa katak keluar dari tempurung.Makan katak tu!
Sanggup?

Tahun ni Mama target nak buat D’DiaMond family gathering canggih ckit.Nak buat kat Sunway Lagoon..boleh?😆

Ambil aura di Shaklee National Conference & memborong di Shaklee Home Office sambil buat LIVE..mak aih..baru merancang dah seronok nih 🤭😆




Save the date 7/7/18 Atikah Othman Allina ArnoldFatin Nur Azmanina

Alhamdulillah..rancangan & target Mama masih selari.
Kelas Nutrisi, Kelas Coaching berjalan lancar.
Coaching personal & memburu bakal leader D’DiaMond masih kencang.
Bagi suntikan kat D’DiaMond Fighter tetap padu.
Task page konsisten hingga ada yang copy paste task page kami..hehe..nampak sangat info & fakta yang kami bagi tu best kan😉

Next..kuasai market Instagram & lancar vblog pulak..💪💪

Jom..grow deeper & wider.

Stay focus!
Take every chance
Drop every fear!

Love,
Mama Sikin
Founder of D’DiaMond




Ingin menjadi ahli Shaklee dan memulakan bisnes Shaklee?


Baca lebih lanjut KEISTIMEWAAN DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI 


Apakah bahagia



Bahagia itu bila kita bahagiakan orang lain ☺️


Pagi-pagi dah terinspirasi dengan kisah seorang surirumah yang menaja 12orang ahli keluarganya menunaikan umrah awal Februari ini.
12orang.
72ribu.
Surirumah kumpul duit dalam masa setahun!
Ya..dengan usaha dan tekad serta yakin dengan kuasa Allah, inn shaa Allah kita pasti boleh.



Dan Mama..selain dengan kerja hakiki, dengan Shaklee Mama pasti boleh bahagiakan ibubapa,suami,anak-anak dan ahli keluarga yang lain.

shaklee


Bahagia tengok mak ayah, anak-anak sihat dengan Shaklee.
Bahagia tengok dieorang gembira bila kita kongsikan bersama pendapatan yang Mama dapat dari Shaklee.
Dan bahagia bukan hanya ditafsirkan dengan wang ringgit,tapi juga masa yang kita luangkan,keprihatinan yang kita tunjukkan.



Anda bagaimana?
Bahagia yang macam mana anda dambakan?
Love,
Mama Sikin
Founder of D’DiaMond

Ingin menjadi ahli Shaklee dan memulakan bisnes Shaklee?


Baca lebih lanjut KEISTIMEWAAN DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI 

Friday, 9 February 2018

Kenapa perlu supplemen




Selamat pagi & Happy weekend!



Nak sihat kena amalkan
🌸Gaya hidup sihat
🌸Pemakanan yang sihat
🌸Ambil supplemen



Sesuai dengan tagline Shaklee “Creating Healthier Lives..Better you, Better world..”

Ubah minda anda..kenapa perlu supplemen 👉🏻http://bit.ly/2Dk7WVm



Love
Mama Sikin

Role model saya!

Salam Jumaat!☺️
Apakah fokus anda pada hari ini?

Pernah tak dulu masa kita kecik-kecik atau muda remaja, kita minat & fanatik sangat dengan seseorang?Siap gunting dan tampal gambar di buku dan dinding lagi 🤭









Kalau boleh semua yang orang tu buat kita nak ikut,nak tiru 😆

Ada pelbagai sebab kita minat dengan seseorang.Gaya nya,ilmu nya, kecantikan nya, kepetahan nya & macam-macam lagi.

Kalau Mama, Mama jadikan Prof Dr Muhaya sebagai role model.
Kagum dengan kebijaksaannya,kepetahannya,
keyakinannya,semangatnya dalam memberikan inspirasi kepada orang lain.














Kami punyai misi yang sama;
Menjadi pemimpin yang memiliki kredibiliti dalam setiap pandangan untuk pembangunan wanita💪

Agak-agak Mama boleh jadi macam Prof Muhaya tak?😁

Love,
Mama Sikin
Founder of D’DiaMond




Ingin menjadi ahli Shaklee dan memulakan bisnes Shaklee?


Baca lebih lanjut KEISTIMEWAAN DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI 


Kisah Shaklee Effect menyayat hati




parkinson disease



Dalam hidup ni kita perlu ada “drive” atau pemacu untuk kita lebih bersemangat untuk teruskan apa-apa yang kita mahukan dalam hidup. Orang kata “push factor” dalam perjuangan kita.

Sebagai contoh; orang bekerja jadikan anak-anak atau ibubapa sebagai push factor untuk kerja sungguh-sungguh, dapat duit banyak, untuk bahagiakan mereka.

Mama pasti setiap dari kita ada push factor masing-masing.Kalau tak,lemau la jadinya!

Dalam dunia Shaklee Mama ni ada banyak kisah,ada banyak ragam customer dan juga downline Mama.Tak kurang juga ada yang beri inspirasi kepada Mama untuk teruskan perjuangan dalam Shaklee ni.

Part yang paling menyentuh hati of course bila mereka amalkan Shaklee & bagi feedback yang Shaklee dapat selesaikan masalah mereka.
#ShakleeEffect






Salah satu yang memberi kesan adalah kisah kasihnya seorang anak kepada ayahnya.
Pernah dengar penyakit Parkinson?Penyakit yang berkaitan dengan saraf-saraf di otak yang mengawal pergerakan manusia.Bayangkan nak bergerak susah,nak imbangkan badan susah,nak pegang barang susah,penat bila anggota badan terketar-ketat tanpa mampu kita kawal hatta nak menelan makanan pun susah!

Kemudian anak Shaklee saya ni ikhtiar dengan Vivix secara konsisten kepada ayah dia.Baru-baru ni dia wassap saya katanya ayah dia dah boleh menelan nasi dengan baik 😭
Alhamdulillah!!

Kerana #ShakleeEffect ni la Mama akan terus bertahan!

Love,
Mama Sikin
Founder of D’DiaMond





Ingin menjadi ahli Shaklee dan memulakan bisnes Shaklee?


Baca lebih lanjut KEISTIMEWAAN DAFTAR AHLI SHAKLEE DI SINI